خودروی ناایمن

چرا به جای «نه به تصادف» کسی از «نه به خودروی ناایمن» حرفی نمی‌زند؟ / واهمه از قبول مسئولیت در مملکت!

https://faraabime.com/?p=2731

لیدا هادی، سردبیر فرابیمه / ۸۲۸ رقم عجیبی است که در نهایت روایت پرونده پویش پرحاشیه و پرطمطراق «نه به تصادف» امسال با آن به پایان رسید. ۸۲۸ جان عزیزی که قرار نبود رنگ روزهای خوش فروردین را به خود ببینند چرا که ما معتقدیم یا خودشان یا راننده همراهشان فرهنگ رانندگی را حتما به خوبی بلد نبوده‌اند. این وسط اما کسی نگفت و نپرسید ارابه مرگی که آنها را با خود به فراز و نشیب جاده‌ها می برد از چه برندی بود و چه کیفیتی داشت؟ ‌

پویشی که یک‌باره همه ارگان‌ها و نهادهای دولتی چنان روال همیشه با توافق مدیران ارشد و با امضای مدیران روابط عمومی به بهانه ساختن یک برندینگ سازمانی پای کار آمدند، خرج مفهومی شد به اسم «فرهنگ» که در این سرزمین متولی خاصی ندارد. مسئولیتی شامل حال کسی نمی‌شود در شکست که در پیروزی هزار مدعی پیدا می‌کند. برای همین است که «نه به تصادف» جای خود را به پویش «نه به خودروی ناایمن» نداد، مقصر و قاتل بزرگ جاده‌های کشور که از قضا مسئوول و متولی زیاد دارد!

تا کی ارابه‌های مرگ جولان خواهند داد؟

صنعت خودروسازی کشور سال هاست که وارد مرحله تازه‌ای شده و اگر از مسئولان ذی‌ربط پرسیده شود اوضاع بازار خودرو چگونه است پاسخ می‌دهند همه چیز تحت کنترل است و تحریم‌ها هیچ اثری روی این صنعت نداشته؛ اما آیا واقعا چنین است؟ به نظر نمی‌رسد حال کیفی محصولات تولید داخل چندان خوب باشد!

یکی از مهم‌ترین مسائل حال حاضر برای شرکت‌هایی نظیر ایران خودرو و سایپا، کیفیت و کمیت است و آنچه حتی از تیراژ بالای خودرو مهم‌تر به نظر می رسد، کیفیت تولیدات است. کمبود قطعات و دانش فنی طراحی و ساخت محصولات با کیفیت همزمان با اعمال تحریم‌ها از کشور چالش‌های بسیاری برای صنعت خودرو به وجود آورد.

دو خودروساز مهم ایرانی، ایران خودرو و سایپا طی سال‌های تحریم به هر قیمتی که شده سعی کردند مبحث تولید را ادامه دهند و مسئولان وزارت صمت و سایر نهادهای وابسته پیشرفت‌های آنها در کمیت بدون توجه به کیفیت را به عنوان دستاورد مطرح کردند.

اما کسی نپرسید ارابه‌های مونتاژی پیشرو در جاده‌های کشور چقدر مطابق با استانداردهای روز دنیا ساخته شده‌اند؟ تولیداتی به نام داخل که از نه فقط سالهاست از لحاظ تأمین متریال و مواد اولیه با کیفیت در مضیقه هستند بلکه در موضوعاتی مانند داخلی سازی و امکان انتقال دانش و فناوری روز نیز دچار مشکلات بسیاری است، مسایلی که به سبب نفوذ مافیای بزرگ خودرو در ابعاد وسیع صنایع مختلف بازگویی آن از توان هر کسی ساخته نیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *