روز: آگوست 14, 2024

  • بهگل فطان، مدیر فناوری اطلاعات بیمه معلم بر نگاه اکوسیستمی در صنعت بیمه تاکید کرد / تجمیع داده، تنها راه برون‌رفت از کندی روند تحول دیجیتال است!

    بهگل فطان، مدیر فناوری اطلاعات بیمه معلم بر نگاه اکوسیستمی در صنعت بیمه تاکید کرد / تجمیع داده، تنها راه برون‌رفت از کندی روند تحول دیجیتال است!

    بهگل فطان، مدیر فناوری اطلاعات بیمه معلم معتقد است نمی‌توان آینده بیمه را بدون استفاده از ابزارهای فناورانه متصور شد. او که در میزگرد «بررسی روند تحول دیجیتال در صنعت بیمه» در کنار علی اکبر گلشنی، مدیر تحول دیجیتال بیمه دی و سروش بیات مدیر توسعه کسب و کار و فناوری دانش‌بنیان بیمه میهن به میزبانی بیمه غرفه بیمه میهن در سالن ۶ نمایشگاه بورس، بانک و بیمه حضور داشت، فناوری اطلاعات را آینده محتوم بیمه دانست و از روندهای جدید فناوری اطلاعات نظیر هوش مصنوعی و چت‌بات‌ها به عنوان ابزارهایی نام برد که در صنعت بیمه کشور با همه مقاومت ها ناگزیر به کاربرد آن هستیم.

    بهگل فطان از تغییر نگاه و فرهنگ سازمانی به روند تحول دیجتال گفت و در این باره توضیح داد:‌ «وقتی صحبت از تحول دیجیتال می‌کنیم، صرفاً از فناوری اطلاعات صحبت نمی‌کنیم، از تغییر در یک نگرشی حرف می‌زنیم. این تحول فرهنگ سازمانی و این تغییر نگرش در مدیران می‌تواند در روند تحول دیجیتال مؤثر باشد. چند سال پیش موضوع بحث فروش بیمه‌نامه‌های شخص ثالث مطرح شد. برای ما خیلی چالش بزرگی بود که بخواهیم اپلیکیشنی را ارائه دهیم که خدمات صدور آنلاین را به صورت آنلاین واقعی ارائه کنیم. زمانی که وارد این بخش شدیم، آن قدر شبکه‌ فروش و نماینده‌ها به این مسئله معترض شدند، با اینکه منافع آن‌ها در این قضیه دیده شده بود، ولی واقعیتش آن قدر این قضیه مؤثر است، حتی اگر خیلی از فناوری‌های جدید را بخواهیم وارد صنعت بیمه کنیم، تا زمانی که فرهنگ‌سازی نشود، چه برای شبکه‌ فروش و کل صنعت بیمه، عملاً استفاده از آن فناوری‌ها اصلاً نتیجه‌ای ندارد.»

    او توانمندسازی شبکه فروش به ابزارهای فناورانه را یکی از مهم ترین عوامل رشد و توسعه بیمه گری در کشور می داند.

    تجمیع داده، آینده‌ساز روند تحول دیجیتال

    مدیر فناوری اطلاعات بیمه معلم داده را مهم ترین سرمایه اکوسیستم بیمه می داند که باید در تعامل با دیگر حوزه های مالی نهایت استفاده را از آن برد.

    بهگل فطان در باره آینده و چشم انداز تحول دیجیتال در صنعت بیمه کشور توضیح داد:‌ «با توجه به اینکه وضعیت فعلی صنعت بیمه خیلی عقب به نظر می‌رسد و هنوز در بسیاری از حوزه‌ها به بلوغ نرسیده است، باید خیلی بیشتر از این‌ها تلاش کنیم. قطعاً چالش‌هایی که الان در مورد آن صحبت شد موانعی هستند که نمی‌گذارند ما با سرعت پیشرفت داشته باشیم. سال گذشته روی ترجمه‌ کتابی کار می‌کردم که صنعت بیمه و تحولات دیجیتالی تمام کشورهای دنیا در این حوزه را مورد بررسی قرار داد بود. وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که بسیاری از کشورها به نتیجه رسیدند و کامل اجرا کرده‌اند، اما در صنعت بیمه‌ خودمان همچنان درگیریم که آیا می‌توانیم آن را وارد کنیم یا نه.»

    بهگل فطان یکی از موضوعات بسیار مهم در توسعه روند کند تحول دیجیتال در صنعت بیمه را موضوع تجمیع اطلاعات و داده‌ها تلقی کرد و گفت:‌ «یکی از کارهایی که اگر تا چندسال آینده به سمتش برویم، اتفاق خوبی است تجمیع اطلاعات شرکت‌های بیمه است. این که صنعت بانک‌داری کنار صنعت بیمه باشد. برای خیلی از موضوع‌ها مثل وصول مطالبات اگر این اتفاق بیفتد و خیلی از نهادهای دولتی در کنار صنعت بیمه قرار بگیرند تا اطلاعات بیمه‌گزاران را در اختیار شرکت‌های بیمه‌گر قرار بدهند می‌توانیم در این حوزه خیلی رشد کنیم. با تجمیع اطلاعات و به کمک زیرساخت‌هایی مثل بلاکچین می‌توانیم شفافیت را وارد صنعت بیمه کنیم و خیلی از کارها از حالت دستی خارج می‌شوند.»

  • در میزگرد «نقش تلکام در صنایع مالی» مطرح شد / همکاری صنعت بیمه و تلکام برای افزایش ضریب نفوذ بیمه

    در میزگرد «نقش تلکام در صنایع مالی» مطرح شد / همکاری صنعت بیمه و تلکام برای افزایش ضریب نفوذ بیمه

    میزگرد «نقش تلکام در صنعت بورس، بانک و بیمه» با حضور محسن تقوی، معاون رشد آسان‌پرداخت؛ حمید قنبری، مدیر مارکتینگ بیمه سامان؛ سید محسن توفیقی، مشاور مدیرعامل بیمه آسیا و احسان محمدرضایی، مدیر سرویس‌های دیجیتال همراه کسب‌وکارهای هوشمند در حاشیه سومین روز از برگزاری نمایشگاه صنعت مالی برپا شد.

    تقوی در ابتدای این میزگرد با اشاره به این مسئله که تلکام از زنجیره ارزش عقب افتاده و مدتی است که در زیرساخت گیر کرده است، بیان کرد: «از نظر من تلکام باید این عقب‌افتادگی‌ها را جبران کند. اگر BNPL روی سرویس تلکو پیاده‌سازی شود، هم‌افزایی و ارتباط میان تلکام و اپراتور افزایش می‌یابد.»

    در ادامه محمدرضایی درباره سرویس‌های جدید همراه اول گفت: «یکی از این سرویس‌ها تطبیق موبایل با IP است که توسعه یافته و دیگری لوکیشن با IP است. چنین محصولاتی می‌توانند از کلاهبرداری جلوگیری کنند.»

    توفیقی راجع‌به ضریب نفوذ تلکام در بیمه نیز اظهار کرد: «بیمه از بانک و تلکام عقب افتاده و باید این شکاف را جبران کند. بانک مرکزی شرکت‌های بیمه را مکلف کرده که تراکنش‌ها را بیمه کنند. این کار مانع از وقوع تخلف و تقلب می‌شود.»

    او افزود: «باید از ضریب نفوذ اپراتورها استفاده کنیم تا عقب‌ماندگی صنعت بیمه جبران شود. همکاری میان تلکام و بیمه می‌تواند محصولات جدیدی خلق کند. اکثر افراد فکر می‌کنند تحول دیجیتال فقط توسعه یک اپلیکیشن است؛ در حالی که با استفاده از برخی داده‌های خاص موجود در حوزه تلکام می‌توان کلاهبرداری را در بیمه کاهش داد.»

    قنبری در ادامه این میزگرد تخصصی بر همکاری بیمه و تلکام در راستای افزایش ضریب نفوذ صنعت بیمه تأکید کرد و افزود: «همکاری‌های مبتنی بر داده برای هر دو طرف جذاب است و می‌تواند به توسعه فرهنگ بیمه‌ای نیز کمک کند.»

    به گفته او، بیمه خودرو نهاد ناظر دارد، اما مابقی بیمه‌ها ظرفیت شخصی‌سازی را دارند و این کار در بیمه سامان ممکن می‌شود.»

    تلکام برای بهبود سفر مشتری

    محمدرضایی ادامه داد: «همراه اول سرویس جدیدی رونمایی کرده که در آن ثبت‌نام بیمه‌ای با استفاده از شماره تماس و دریافت یک OTP انجام می‌شود و شرکت بیمه اطلاعات کاربر را مستقیم دریافت می‌کند و کاربر به پر کردن دستی فرم نیازی ندارد.»

    توفیقی نیز ضمن تأکید بر این نکته که ارتباط میان بیمه و تلکام باید عملیاتی باشد، گفت: «در پلتفرم دلفین بیمه آسیا تغییراتی اساسی اعمال کردیم و به این ترتیب دریافت اطلاعات کاربر به‌صورت پیامکی انجام می‌شود.»

    به گفته او، در بیمه به نگهداشت مشتری و ایجاد تجربه خوشایند برای او کمتر توجه می‌شود. برای فروش بیمه به نسل زد باید به روش‌های پارامتریک در نگهداشت مشتری توجه شود. با استفاده از داده‌های اپراتورها می‌توان تجربه خوشایندی برای مشتریان صنعت بیمه خلق کرد.»

    قنبری نیز در ادامه این میزگرد تخصصی با اشاره به تجربه کاربری مثبت در صنعت بیمه بیان کرد: «در بیمه تا زمانی که خسارت وارد نشود تعاملی میان مشتری و بیمه برقرار نمی‌شود. اینجا اپراتور می‌تواند به کمک صنعت بیمه بیاید.»

    محمدرضایی با تأکید بر اینکه اپراتورها داده‌های جابه‌جایی کاربران را دارند، گفت: «فردی که زیاد جابه‌جا می‌شود برای بیمه «های‌ریسک» حساب می‌شود.»

    تقوی با بیان این نکته که داده‌های موجود در شرکت‌های PSP دقیق‌تر است، اظهار کرد: «به اطلاعاتی مانند کارت‌به‌کارت، مالکیت خودرو و مانند آن دسترسی داریم. داده‌های تلکام تا حدی جوابگوی صنعت بیمه است، اما از جایی به بعد نیاز به افزودن پارامترهای دیگری است.»

    در ادامه توفیقی با تأکید بر نوآوری بیان کرد: «در بیمه آسیا کمیته نوآوری داریم که محصولات جدید را بررسی می‌کند. یکی از زمینه‌های همکاری بیمه و تلکام می‌تواند خلق محصولات جدید باشد. بازار بیمه تشنه محصول جدید است.»

    قنبری هم با ذکر این موضوع که صنعت بیمه ناظر و رگولاتور دارد، گفت: «به همین دلیل برای هر محصول جدیدی نیاز به اخذ مجوز است.»

    توفیقی منشأ مشکلات موجود را در صنعت بیمه دانست و بیان کرد: «در حوزه بیمه دید تحول دیجیتال کمرنگ است. بر این باورم در کشوری مانند ایران، پشتکار حرف اول و آخر را می‌زند. اگر شرکت‌های بیمه‌ای بیشتری به سوی صنعت تلکام بیایند، تحول دیجیتال در بیمه شکل می‌گیرد.»

  • همایش سراسری مدیران بیمه تجارت‌نو

    همایش سراسری مدیران بیمه تجارت‌نو

    همایش مدیران بیمه تجارت‌نو در سالن همایش‌های هتل هما تهران برگزار شد.

    امروز چهارشنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۳ همایش مدیران ستادی و شعب بیمه تجارت‌نو با حضور رئیس‌کل محترم بیمه مرکزی، معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی، دبیرکل سندیکای بیمه‌گران ایران، زمردیان رئیس هیات مدیره شرکت بیمه تجارت‌نو و رضوانی عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت با موضوع «ارزیابی عملکرد و چشم‌انداز آینده» برگزار شد.

    در این همایش از آخرین دستاوردها و خدمات جدید شرکت بیمه تجارت‌نو رونمایی شد.

  • هادی شیخ‌الاسلامی، مدیر عامل بیمه میهن تاکید کرد / امروز مهم‌ترین وظیفه صنعت بیمه توجه به ذائقه مشتری است

    هادی شیخ‌الاسلامی، مدیر عامل بیمه میهن تاکید کرد / امروز مهم‌ترین وظیفه صنعت بیمه توجه به ذائقه مشتری است

    هادی شیخ‌الاسلامی، مدیر عامل شرکت بیمه میهن در حاشیه نمایشگاه صنایع مالی در پنل «نقش رگولاتوری در روند تسهیلگری بیمه» از اهمیت موضوع مشتری‌مداری و توجه به تغییر رفتار مشتری گفت و  بازیگران صنعت بیمه را به توجه بیشتر به این موضوع فراخواند.

    هادی شیخ‌الاسلامی در این باره با استناد به سلسله مطالعات و تحلیل‌هایی که در بیمه میهن روی رفتار مشتریان صورت گرفته است، گفت: «ما یک مطالعه‌ ضمنی در ذائقه‌ مشتریان در ۱۰ سال آینده داشتیم که این موضوع را در ری‌برندینگ بیمه‌ میهن هم پیاده کردیم. تا ۱۰ سال آینده، عمده‌ تصمیم‌گیران در سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی دهه‌ هشتادی‌ها هستند و عمده‌ تصمیم‌سازان دهه‌ی نودی هستند. آن‌ها در بخش‌های خصوصی و دولتی وارد چرخه‌ مدیریت کشور می‌شوند. ذائقه و نگرش آن‌ها بر رفتارهای بنگاه‌های اقتصادی متفاوت‌تر از دهه‌های هفتاد و شصت و ماقبل است. نکته‌ اساسی این است که باید به نقش رگولاتوری این نگاه را هم داشته باشیم که با جامعه‌ هدف متفاوتی مواجهیم.»

    مدیرعامل بیمه میهن در ادامه صحبت‌هایش از بعد حکمرانی روند رگولاتوری در صنعت بیمه را مورد ارزیابی قرار داد و عنوان کرد: «به نظرم باید در سطح حکمرانی ملی بیمه‌ کشور تصمیمات بزرگ‌تری در بخش سران قوا گرفته شود. این که امروز در شبکه‌ بانکی کشور خیلی از موضوعات حل شده، این موضوع در شورای عالی پول اعتبار و خیلی از موضوعات دیگر، تصمیمات کلان حاکمیتی گرفته شده است. شبکه‌ بانکی کشور در تمام حوزه‌های کشور، قوانین و ضوابط‌شان پیاده می‌شود. اینکه رگولاتوری صنعت بیمه در حوزه‌های مختلف کاملاً ضابطه و قوانین اجرایی داشته باشد نیز بسیار اهمیت دارد.»

    هادی شیخ‌الاسلامی از سوی دیگر به نیاز صنعت بیمه به ایجاد روابط و ارتباطات بین‌الملل اشاره کرد و گفت: «در حال حاضر ما حالا در دوره‌ تحریم هستیم ولی اگر این تحریم‌ها برداشته شود، در شبکه‌ بانکی ارتباطات زیرساختی برای ارتباط مستقیم با زیرساخت‌های بانکی کشورهای در دستور بانکی مرکزی قرار دارد. اما آیا در صنعت بیمه نیز به آینده بدون تحریم‌ها فکر کرده‌ایم؟ در کنار این موارد در بحث رگولاتوری و موضوع مشتری‌مداری وحقوق بیمه‌شده، چقدر بار حقوقی و قوانین حاکمیتی آن در نظر گرفته می‌شود؟ تمام این‌ها چالش‌هایی است که شرکت‌های بیمه با آن روبه‌رو هستند که می‌شود در بحث حاکمیت کلان صنعت بیمه در کشور قدم‌های مؤثری برداشت.»

    دوران همزیستی فناوربیمه‌ها و شبکه فروش است

    هادی شیخ‌الاسلامی در بخش دوم صحبت‌هایش از استراتژی خاص شرکت بیمه میهن برای توانمندسازی شبکه‌ی فروش صحبت کرد و از این که صنعت بیمه برای توسعه باید از حاشیه امن فروش بیمه‌های اجباری بیرون بیاید و برای گسترش رشته‌های دیگر بیمه بیاندیشد.

    مدیر عامل بیمه میهن در این باره توضیح داد: «وقتی اسم صنعت بیمه را می‌آوریم، دو مقوله خیلی به چشم می‌خورد، اول ارزیابی صحیح ریسک است و دومی مدیریت ریسک. بیمه‌گزاری که ریسک را به شرکت بیمه‌گر منتقل می‌کند، اصولاً باید ارزیابی صحیحی از ریسکش داشته باشیم و نرخی را برای آن تعیین کنیم و این به شرکت بیمه‌گر منتقل شود، برای اینکه ریسکش را مدیریت کنیم. به گمانم مقوله‌ ارزیابی ریسک بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد. وقتی دو بیمه‌شده برای همین بیمه شخص ثالث به شبکه‌ی فروش ما مراجعه می‌کند، دو فرم پر می‌کنند و براساس نرخ‌نامه‌هایی که از قبل در هسته‌ی بیمه پیاده شده است، پوشش‌ها را انتخاب می‌کنند و براساس آن حق‌بیمه برای آن‌ها تعیین می‌شود. آیا بیمه‌گر ارزیابی صحیحی بین مشتری پرریسک و کم‌ریسک دارد؟ بیمه‌گر هر دو مشتری را با یک فرایند وارد شرکت می‌کند، پس ارزیابی از ریسک بیمه‌شده نداریم، در درمان هم همین است. بیمه‌گر چقدر بر ریسک درمان بیمه‌ی شده‌اش نظارت دارد؟ بیمه‌گر حق بیمه را گرفته است و هزینه‌ای هم به بخش درمان می‌دهد، هیچ‌گونه نظارت و کنترلی بر ریسک درمان بیمه‌ی درمان ندارد.»

    هادی شیخ‌الاسلامی موضوع دامپینگ را یکی از چالش های امروز صنعت بیمه تلقی کرد و از موضوع همیشگی تعارض منافع شبکه نمایندگان فروش و شبکه فروش آنلاین و اگریگیتورها صحبت کرد: «در بحث استارتاپ‌ها و شبکه‌ی فروش، چندین سال است که نمی‌دانیم استارتاپ‌ها و شبکه‌ فروش را چکار کنیم. این دو را اصلاً نمی توان حذف کرد. زنجیره‌ استارتاپ و نرم‌افزار را باید در طول زنجیره‌ نیروی انسانی صنعت بیمه رشد داد و زنجیره‌ نیروی انسانی را هم در طول زنجیره‌ نرم‌افزاری. قطعاً لازمه‌‌ تغییر چالش و سختی است، اما بخش زیادی از مشاغل و نقش‌ها در صنعت بیمه در این بحث تغییر و تحولات، حتماً باید حذف شوند، منتها نقش‌ها و فرایندها و مشاغل جدید باید تولید شوند. خیلی از مشاغلی که حالا در سطح جامعه داریم شاید تا ۱۰ یا ۲۰ سال گذشته وجود خارجی نداشتند ولی امروز به یکی از مشاغل پراهمیت در سطح جامعه تبدیل شدند. این همان زیرساخت نرم‌افزار و فناوری اطلاعات است که می‌تواند نقش اساسی داشته باشد.»

    به عقیده مدیر عامل بیمه میهن بیمه گران امروز ناچارند برای بقا در فضای کسب‌وکار کشور، صنعت بیمه را  به سوی حوزه‌ فناوری اطلاعات پیش ببرند: «حالا شرکت‌های بیمه با چالش عجیب ذائقه‌ مشتری مواجه‌اند. برای مشتری حالا گران‌ترین سرمایه وقت است. وقتی از فناوری اطلاعات حرف می‌زنیم، یعنی فراخوان دیتا. اینکه فرم‌های کاغذی را به فرم‌های الکترونیک تبدیل کنیم، این فناوری نیست. فناوری یعنی اینکه وقت کد ملی فرد را وارد کنیم، تمام دیتا از مراجع مختلف فراخوان و اعتبارسنجی شود. از نگاه من فناوری یعنی کوتاه‌کردن فرایندها و تسهیل‌گری.»

    به گفته هادی شیخ‌الاسلامی حالا یکی از موضوعاتی که فناوری در صنعت بیمه تأثیر به‌سزایی روی آن دارد، بحث تسهیل‌گری و کاهش فرایندهاست: «بسیاری از فرایندها قابلیت کوتاه‌سازی دارند. برای مثال گرفتن خسارت از یک شرکت بیمه فرایند طولانی دارد، باید به سمت کاهش فرایند و ارزش‌گذاری و به زمان و وقت مشتری که به نظرم ضریب نفوذ بیمه را هم بالا می‌برد. از نگاه من مشتری باهوش‌ترین و کارآمدترین فرد برای پیاده‌سازی سیاست‌های شرکت‌هاست. مشتری کاملاً متوجه است که  نرم‌افزاری که شما تولید کردید چقدر نیازش را برطرف می‌کند. حتماً در بحث فناوری اطلاعات حس هم‌زیستی باید دیده شود و فرد باید بتواند با نرم‌افزار ارتباط برقرار کند. بسیاری از استارتاپ‌های موفق در سطح کشور، نگاه هم‌زیستی و دغدغه‌ی مشتری را در اولویت کارشان قرار دادند.»

  • قادر معصومی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس خبر داد / اعلام جزییات انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای

    قادر معصومی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس خبر داد / اعلام جزییات انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای

    قادر معصومی، مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس از اعلام جزییات بیمه سهام خبر داد.

    قادر معصومی در این باره در گفت و گو با بورس۲۴ بیان کرد: امروز ساعت ۱۳ جلسه هلدینگ‌های بزرگ، شرکت‌ها، شرکت بورس و سازمان بورس در خصوص برنامه‌ریزی انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای برگزار خواهد شد.


    به گفته او جزییات انتشار این اوراق این‌گونه است که افرادی که جمع پرتفوی سهام آن‌ها کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان است، بخشی از این ۵۰۰ میلیون تومان توسط ۵۲ ناشر بزرگ بورس و فرابورس بیمه می‌شود و  بخشی را صندوق تثبیت بیمه خواهد کرد. به طور مثال اگر سهامدار در پرتفوی خود چند سهم از سهام شرکت‌های بزرگ و چند سهم از سهام شرکت‌های کوچک را دارد، سهام شرکت‌های بزرگ توسط خود آن شرکت‌ها و سهام شرکت‌های کوچک توسط صندوق تثبیت بیمه خواهد شد.

  • در نشست ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات با کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید شد / توسعه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی و رفع فیلترینگ در کشور

    در نشست ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات با کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید شد / توسعه اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی و رفع فیلترینگ در کشور

    ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات، در روند بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، صبح دیروز در کمیسیون فرهنگی مجلس حضور یافت و به ارائه برنامه‌های خود برای این وزارت‌خانه پرداخت.

    غلامرضا تاجگردون، نماینده مجلس در شبکه اجتماعی ایکس درباره حضور وزیر پیشنهادی ارتباطات در کمیسیون فرهنگی نوشت: «بحث بررسى برنامه وزراء در كميسيون‌ها شروع شد. جوان‌ترين وزير پيشنهادی، ستار هاشمی، وزارت ارتباطات بود. بحث اصلى و مهم، فیلترینگ و استفاده از  هوش مصنوعی و  اقتصاد دیجیتال بود.»

    او در ادامه ضمن ابراز آرزوی موفقیت برای هاشمی، عنوان کرده است که هاشمی به نگاه، علم و برنامه‌هايش «بسيار مسلط» بوده است.

    تاجگردون همچنین در این نوشته به این آمار اشاره کرده که ۸۰ درصد گوشی‌ها در ایران دارای فیتلرشکن هستند.

    به گزارش خانه ملت، احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره حضور ستار هاشمی در کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد:‌ «در این جلسه نمایندگان دغدغه‌های خود درباره ضرورت توسعه صنعت فضایی کشور براساس احکام قانون برنامه هفتم را ارائه دادند. همچنین مواردی درباره ضرورت حرکت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به سمت ایجاد یک سیستم عامل در موتور جست‌وجوگر ملی برای پیشبرد برنامه‌های شبکه ملی اطلاعات و ضرورت حرکت به سمت ایجاد اینترنت پاک کودکان برای حفظ نسل نو و مدیریت فرهنگی نسل نوجوان کشور مطرح شد و وزیر پیشنهادی برنامه‌های خود را در این باره ارائه داد.»

    او با اشاره به ارائه دغدغه‌های نمایندگان کمیسیون فرهنگی درباره مدیریت هوشمند محتوا و راهکار فنی برای حفظ حقوق کاربران فضای مجازی در این نشست، افزود: «توسعه اقتصاد دیجیتال و برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات در این حوزه از دیگر مواردی بود که در این جلسه بحث و گفتگو شد.»

    سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین گفت: «چگونگی برخورد با تخلفات سکو‌های داخلی و خارجی و چگونگی حفظ استقلال هویتی و تمدنی در تقابل گفتمانی و هویتی غرب، دغدغه‌های بسیار جدی بود که در این جلسه مطرح شد.»

    راستینه ضرورت تعیین تکلیف خرید و فروش فیلترشکن‌ها و رسیدن به یک برنامه نظارتی جامع برای مدیریت هوشمند در فضای مجازی و تولید محتوا‌ها را از دیگر مباحث جدی مطرح شده در جلسه بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات در کمیسیون فرهنگی عنوان کرد.

    او افزود: «در این جلسه همچنین درباره ضرورت تمرکز بر تکمیل شبکه ملی اطلاعات براساس برنامه زمانبندی قانون برنامه هفتم توسعه مباحثی به صورت دقیق ارائه شد. ضرورت تنظیم‌گری کارآمد در فضای مجازی از دیگر موضوعاتی بود که در این جلسه نکاتی درخصوص آن ارائه شد.»

    سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس بیان کرد: همچنین برنامه‌های جامع برای افزایش کیفیت و سرعت اینترنت به بحث و گفتگو گذاشته شد و تمرکز بر ارائه برش سالانه در تحقق احکام برنامه هفتم مطالبه جدی نمایندگان کمیسیون فرهنگی از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.

  • مخبر در مراسم معارفه حسین افشین، معاون جدید معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان بیان کرد / در فناوری‌های پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم!

    مخبر در مراسم معارفه حسین افشین، معاون جدید معاونت علمی و اقتصاد دانش‌بنیان بیان کرد / در فناوری‌های پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم!

    معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه در فناوری‌های پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم، حسین افشین، معاون جدید علمی رئیس جمهور را ملزم کرد در دو هفته آینده گزارشی از وضعیت کشور در زمینه هوش مصنوعی و کوانتوم ارائه کند.

    محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری روز گذشته در مراسم تودیع و معارفه دهقانی فیروزآبادی و حسین افشین معاونان پیشین و جدید علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، گفت: امروز تب هوش مصنوعی و کوانتوم خیلی بالا گرفته است و این دو فناوری جزو راهبردهای اصلی ماست؛ دکتر افشین ظرف دو هفته آینده به ما گزارش دهند که در این دو زمینه چه اقداماتی انجام گرفته و برای پیشتاز شدن باید با چه سازوکاری جلو برویم. در کشور ما به محض اینکه یک فناوری مطرح می‌شود، مراکز و کانون‌های مختلفی در این حوزه فعالیت خود را شروع می‌کنند اما بعد از کمی پیش رفتن،‌ متوقف می‌شوند. ما قبلاً مراکز آموزش عالی داشتیم که بخشی از آنها کیفیت نداشت اما امروز به جایی رسیده‌ایم که در فناوری پیشرفته جزو مدعیان بزرگ دنیا هستیم.

    عارف با اشاره به اینکه معاونت علمی را دستگاهی نمی‌دانیم که در رقابت یا رفاقت با سایر دستگاه‌ها باشد بلکه یک معاونت ستادی است، تاکید کرد: حرف معاونت علمی ریاست جمهوری، حرف علمی رئیس جمهور و دولت است لذا وارد رقابت با هیچ دستگاهی نمی‌شود. دولت که با خودش رقابت نمی‌کند. دستگاه‌ها ممکن است رقابتی داشته باشند که بد هم نیست که گاهی این رقابت‌ها به اختلاف تبدیل می‌شود که دولت و رئیس‌جمهور باید آن را حل کند. علی الاصول مرجع حل اختلاف‌های علمی دستگاه‌ها، معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور است. خواهشم این است که به هیچ‌وجه این معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور را دستگاه ندانید که اگر دستگاه بدانیم هم منابع تقسیم می‌شود و هم مسئولیت‌ها که نباید اینگونه شود. همه اختیارات و مسئولیت‌های رئیس‌جمهور در بخش علم و فناوری در این معاونت باید مدیریت شود.

    معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: آقای دهقانی گفت که افشین به او گفته است من راه تو را ادامه می‌دهم؛ طبیعی است راهی که این معاونت انتخاب کرده، راهی درست و همراه با نتایج روشن است که باید حتماً ادامه یابد.

    عارف همچنین درباره برنامه هفتم توسعه گفت: اولین کلید عملیاتی برنامه هفتم توسعه را دیروز با تشکیل شورای عالی راهبری این سند خوب، زده شد. در آن جلسه عموماً از اهداف خوب و مترقی این برنامه صحبت شد. ایرادی که به این سند می‌شود گرفت این است که منابع مورد نیاز دیده نشده است؛ در برنامه هفتم تکلیف شده که دولت ظرف یک سال منابع را لحاظ و به مجلس ارسال کند؛ ان‌شاالله این ایراد هم رفع می‌شود.

    روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در دولت سیزدهم نیز در این مراسم گفت: معاونت علمی مهم‌ترین دستگاه این کشور است چون چندین ویژگی خاص دارد. امروز معاونت علمی فناوری رئیس جمهور دیگر یک معاونت کوچک ستادی رئیس جمهور نیست بلکه امروز معاونت علمی فناوری رئیس جمهور یک قانون جهش تولید دارد که جزو قانون مترقی در دنیاست. اگر ما این قانون را به مدت ۱۰ سال مستمراً اجرا کنیم واقعاً بخش قابل توجهی از GDP ما به GDP دانش‌بنیان تبدیل می‌شود که با آن می‌توانیم به یکی از کشورهای پیشرو در اجرای اقتصاد دانش بنیان تبدیل شویم.

    در ادامه این مراسم، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بیان کرد: من از کسانی که پایه‌گذار معاونت علمی هستند مثل دکتر عارف و سهراب‌پور تشکر می‌کنم. در واقع تفکر معاونت علمی و بنیاد نخبگان را پایه‌گذاری کردند و توسط معاونین دست به دست پیشرفت پیدا کرد. من خوشحالم زمانی معاونت را می‌گیرم که به آن بلوغ خود رسیده است